Kosten watertaxi Ameland

Met de watertaxi Ameland kun je op een snelle manier op Ameland komen. De overtocht duurt niet meer dan 20 minuten. De watertaxi is met de invoering van de snelboot tussen Ameland en Holwerd alleen nog op afroep beschikbaar. Het werkt dus net als een gewone taxi: je bepaalt de plaats van vertrek en aankomst.

Overzicht kosten Watertaxi Ameland

De tarieven zijn:

Watertaxi 1 persoon €120,00
Watertaxi 2 personen, per persoon €60,00
Watertaxi 3 personen, per persoon €40,00
Watertaxi vanaf 4 personen, per persoon €30,00
Tegenpool, per persoon ( tegengestelde enkele reis van een geboekte afvaart) €30,00

Wil je ergens anders heen? Dat kan ook. De kosten hiervoor zijn €295 per uur.


Aantal plaatsen Watertaxi Ameland

Per overtocht kunnen er maximaal 12 mensen mee. Reserveer dus op tijd. De Watertaxi is helaas niet toegankelijk voor personen in een rolstoel. Dit in verband met de veiligheid en de beperkte ruimte. Huisdieren, fietsen of andere voertuigen kunnen ook niet mee. Bagage mag wel.


Bestellen Watertaxi Ameland

Je kunt je watertaxi op elk gewenst moment tussen 6.00 en 24.00 uur bestellen. Reserveren kan via 0900 9238 of vanuit het buitenland +31 88 103 1000.


Let op bij harde wind

Hoewel de schippers van de watertaxi er alles aan doen om de overtocht zo comfortabel mogelijk te maken, kan de afvaart bij harde wind vervelend kan zijn door golfslag en de snelheid van de watertaxi. Hou hier dus rekening mee als je zeeziek bent.


Parkeren boot Ameland

Wil je buiten de openingstijden het parkeerterrein te Holwerd oprijden, overleg dan, bij voorkeur 24 uur van tevoren, met de reserveringscentrale van de watertaxi. Voor uitrijden is het parkeerterrein in Holwerd 24 uur per dag open.