Parkeren Holwerd voor boot Ameland

Parkeren voor boot naar Ameland? Als je zonder auto de overtocht naar Ameland wilt maken, kun je in Holwerd parkeren. Er is voldoende parkeergelegenheid op de 2 parkeerterreinen.

Parkeerterrein P1 en P2 Holwerd

Naast de vertrekterminal in Holwerd is het parkeerterrein P1. Deze parkeerplaats is 7 dagen per week open van 5.30 uur tot en met 21.00 uur. Uitrijden kan 24 uur per dag. Voer in je navigatiesysteem Grândyk 2b, Holwerd in. Deze parkeerplaats is onbewaakt is en kan op drukke dagen vol zijn. Reserveren is helaas niet mogelijk. Is P1 vol? Dan kun je je auto op parkeerterrein P2 parkeren. Deze parkeerplaats ligt verder van de veerbootterminal af. Op P2 staan busjes van Wagenborg Passagiersdiensten klaar, voor vervoer van en naar de terminal.

Let op! Als je op P2 geparkeerd staat, duurt het langer over om bij de terminal te komen. Hou dus rekening met je reistijd. Vooral tijdens drukke periodes zoals vakanties, feestdagen, weekenden en de zomerperiode.


Kosten parkeren Holwerd

Parkeren in P1 en P2 kost € 7,50 per kalenderdag. Op de parkeerplaatsen kun je contant betalen of pinnen. Ook is het mogelijk om met Mastercard, American Express of VISA te betalen. Je parkeerkaart kan voor vertrek vanaf Ameland al afgerekend worden bij de betaalautomaat in de veerbootterminal op Ameland. Hiermee worden wachttijden op de terugreis voorkomen. Het is nog niet mogelijk om online je parkeerticket te bestellen.


Bewaakt parkeren bij Holwerd Ameland Carpark

Wil je dat je auto veilig staat? Parkeer je auto dan bij Ameland Carpark. Die parkeerplaats heeft dag en nacht bewaking en is 7 dagen in de week open, van 7.00 – 22.00 uur. De auto kan binnen of buiten geparkeerd worden. De auto buiten parkeren kost 5 euro per dag. Parkeer je liever binnen dan kost dat € 8,50 per dag.

Nadat je de auto hebt geparkeerd, word je naar de vertrekterminal van Wagenborg gebracht. De pendelbus vertrekt iedere 15 minuten wanneer het druk is. Op rustige dagen vertrekt de pendeldienst op aanvraag.


Kiss & Ride boot Ameland

Je kunt de auto kort parkeren voor de haven. Parkeren voor het brengen en halen van passagiers of een bezoek aan het restaurant is gratis met een maximum van twee uur.


Plattegrond parkeermogelijkheden

Parkeren boot Ameland Holwerd

Hou vertrektijden in de gaten

Een parkeerplaats zoeken, kan veel tijd kosten. Hou goed de afvaartijden van de boot naar Ameland in gaten, dan kun je je daarop aanpassen.

Veelgestelde vragen

Kan ik voor de boot naar Ameland gratis parkeren in Holwerd?

Nee, voor het parkeren bij de parkeerplaatsen P1 en P2 betaal je € 7,50 per dag.

Wat is het adres voor het parkeerterrein bij de veerhaven in Holwerd?

Het adres voor de terminal is Grândyk 2b, Holwerd.

Waar kan ik parkeren als er geen parkeerplekken meer bij de veerhaven van Wagenborg zijn?

Als het parkeerterrein P1 en P2 vol zijn, kun je je auto bij Ameland Carpark parkeren. Je wordt na het parkeren dan met een shuttle naar de vertrekterminal van Wagenborg gebracht.

Zijn er parkeergarages in Holwerd?

Ja, Ameland Carpark is een parkeergarage. Je kunt daar je auto binnen neerzetten. Dit kost je € 8,50 per dag.

Kan ik ook kort parkeren bij de veerhaven in Holwerd?

Ja, je kunt je auto maximaal 2 uur bij de veerhaven parkeren. Hier zitten geen kosten aan verbonden.