Sportiviteiten op Ameland

Sportief doen op Ameland? Op het eiland kun je op sportief gebied alle kanten op. Fietsen, surfen en paardrijden. Ga golfen in het oosten van het eiland of maak een parachutesprong. Er zijn ook genoeg strandactiviteiten te doen.


Kitesurfen

Sportiviteiten Ameland

Heb je altijd al eens willen kite- of golfsurfen? Dan ben je op Ameland aan het goede adres. Volg een golfsurf clinic op de Waddenzee. Goed opgeleide instructeurs van Beach Ameland en Ameland Adventure kunnen je daarbij goed helpen.


Fietsen

Fietsen op Ameland

Fietsen is een populair vervoersmiddel op Ameland. Ontdek de vele fietspaden die Ameland rijk is. De afstanden zijn niet lang, binnen een uur kun je van de ene kant naar de andere kant van het eiland fietsen.


Parachutespringen

Parachutespringen is een onvergetelijke sensatie om te doen. Bovendien kun je een sprong maken boven de mooiste dropzone van Nederland: Ameland! Parachutespringen is op Ameland mogelijk bij Paracentrum Ameland. Maak een tandemsprong boven het mooie eiland Ameland en beleef de sensatie die je je hele leven bij blijft!


Wandelen

Wandelen op Ameland

Ameland is een paradijs voor wandelaars. Kom tot rust in de prachtige duinen en bossen. Ameland kent diverse wandelroutes, van ongerepte natuurpaden tot verharde wegen. Ontdek de natuur, bomen, planten en spot de vele vogels die Ameland kent.


Golfen

Ameland heeft bij het Hollum in het westen van het eiland een 9-holes golfbaan. Golfbaan d’Amelander ligt in duingebied en is geschikt voor zowel de gevorderde golfer als de beginner. Voor de beginner is er een par 3 baan aangelegd. Ga tijdens een mooie dag dus even een balletje slaan!

Paardrijden

Paardrijden Ameland

Heerlijk bij ondergaande zon over het strand galopperen of een natuurgebied ontdekken. Ameland biedt veel mogelijkheden voor paardrijders. Er zijn prachtige ruiterpaden. Paardrijden op Ameland kan via de diverse maneges op het eiland. Je kunt op Ameland ook een georganiseerde rondrit met een paard maken.


Strandzeilen

Scheuren over het strand van Ameland in een blokart? Het kan bij Beach Ameland en Ameland Adventure. Ervaar de power van de wind in het zeil en cross met grote snelheid over het strand. De gediplomeerde blokartinstructeur leert je graag de basistechnieken en geheimen van het blokarten.

Andere activiteit?

Bekijk de 8 leukste activiteiten die je op Ameland kunt doen!