Weer op Ameland

Ameland heeft een zeeklimaat. Omdat Ameland een eiland is, is de kracht van de wind en zee er sterker dan in de rest van Nederland. Bewolking waait vaak snel over. Daardoor is de regenval op de Ameland ook minder dan gemiddeld.

Ameland strand zee wadden ontdekken

Temperatuur op Ameland

In de winter- en herfstperiode kan Ameland erg guur zijn. Met name in de herfst zorgt de nog warme zee voor veel regenval op het eiland. Qua temperatuur wordt het op Ameland in de winter niet zo koud en in de zomer nooit echt heel warm. Maar zomers is het op warme dagen vaak wel aangenamer dan in andere delen in Nederland.

Ameland heeft per jaar gemiddeld meer zonne-uren dan het vasteland. Volgens het KNMI ligt het gemiddelde aantal zonuren per jaar in Nederland ligt rond de 1550. In de kustprovincies ligt dat aantal op 1600. De temperatuur op Ameland ligt in de lente en zomer ongeveer 2 graden lager dan in de rest van het land. Maar in het najaar is het op het eiland gemiddeld één graden warmer dan op het vasteland.

De gemiddelde temperatuur op Ameland is in mei 15 graden, in juni 17 graden, in juli 20 graden en 22 graden in augustus.


Neerslag op Ameland

Op Ameland regent het per jaar ongeveer 10 uur minder dan in de rest van Nederland. In het voorjaar en in de zomer valt er op het eiland ongeveer 20% minder neerslag dan op het vaste land. In het najaar valt er door de warme zee juist weer meer regen op het eiland. De regenbuien zijn er ook wat heftiger.


Weer op Ameland Buren

Bekijk hier de weersverwachting in Buren.


Weer op Ameland Ballum

Bekijk hier de weersverwachting in Ballum.


Weer op Ameland Hollum

Bekijk hier de weersverwachting in Hollum.


Weer op Ameland Nes

Bekijk de weersverwachting in Nes.