Beste strandtenten op Ameland

Op zoek naar een leuke strandtent op Ameland? Het eiland heeft 3 strandpaviljoens. Ze liggen met name aan het noorden en westen van het eiland. Elke strandtent heeft zijn eigen sfeer en karakter. En Ameland is niet zo groot, dus het is zeker de moeite waard om alle drie de strandtenten op Ameland te ontdekken en ervaren. 


The Sunset

We beginnen in het westen van Ameland. Daar vind je Beachclub The Sunset. Deze strandtent ligt echt letterlijk in het uiterste westpunt van het eiland. Dus wil je een echte zonsondergang beleven, dan is dit het strandpaviljoen waar je moet zijn! Je kijkt prachtig over de Noordzee uit en op heldere dagen kun je Terschelling zien liggen. Beachclub The Sunset heeft een aantal terrassen. Je kunt er heerlijk eten of lekken relaxen op een van de grote houten loungebanken. De terrassen zijn ook voorzien van buitenhaarden waardoor je lekker warm blijft als het wat afkoelt.

Beachclub The sunset Hollum Ameland

Menukaart Beachclub The Sunset
Kom lekker lunchen of dineren met het strand en ’s avonds de ondergaande zon! Ze hebben er heerlijke nacho’s en naanbrood.


Contact & route
Oranjeweg 61, 9161 CB Hollum
+31 (0) 519 55 42 80
[email protected]


’t Strandhuys

In het noorden van Ameland vind je strandtent ’t Strandhuys. Het hele gebouw staat op robuuste palen. Leuk voor de kinderen om onder te spelen dus. De gezellige strandtent heeft een prachtig uitzicht op de Noordzee. Binnen en buiten is alles ruim opgezet. Je er lekker uitrusten op de loungebanken. ’t Strandhuys is een perfecte plek om na een strandwandeling neer te ploffen.

Strandpaviljoen 't Strandhuys Buren Ameland

Menukaart ’t Strandhuys
Geniet van een snack, wijntje of broodplankje op deze schitterende locatie.


Contact & route
Strandweg 100, 9164 KB Buren
+ 31 (0)519 54 2554
[email protected]


Sjoerd

Ken je zo’n type, een stoere allemansvriend, zongebruind met zand in zijn haar? Dat is Sjoerd! Bij deze strandtent kun je terecht voor een combinatie van streetfood, classics en Mediterraans. Alle producten zijn duurzaam en lokaal. Er staan alleen maar eerlijke producten op de kaart. Sjoerd is door StrandNederland uitgeroepen tot het meest duurzame strandpaviljoen van Nederland en is beloond met een gouden GreenKey certificaat. Er wordt alleen gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare verpakkingen, 100% LED-verlichting, slim verwarmingssysteem, zonneboiler, energiezuinige keukenapparatuur en zonnepanelen.

Strandtent Sjoerd Buren Ameland

Menukaart Sjoerd
Geniet van duurzame gerechten en streekproducten zoals het Amelander lamsvlees.


Contact & route
Strandweg 65, 9164 KA Buren
+ 31 (0)519 542 38
[email protected]