Boot van Ameland naar Terschelling

Ben je op Ameland en wil je eilandhoppen naar Terschelling? Dat kan. Maar vanaf Ameland naar Terschelling is de overtocht vaak wel lastig. De overtocht is namelijk alleen mogelijk bij hoogwater. Hierdoor gaat de veerboot slechts een aantal keer per week en alleen in het hoogseizoen.


Overtocht maken van Ameland naar Terschelling

In de zomermaanden juni, juli en augustus zijn er een aantal overtochten naar Terschelling. De overtocht wordt uitgevoerd door twee schepen; de MS Zeehond en de MS Ameland. De reistijd is ongeveer 150 tot 180 minuten. Je vertrekt vanuit de veerhaven van Nes en komt aan in West-Terschelling.

Robbenboot Ameland Terschelling wadhoppen

Dagje naar Terschelling en weer terug naar Ameland

Op sommige dagen in het hoogseizoen is het mogelijk om met de Zeehond, MS Ameland en de historische zeilklippers Willem Jacob en de Helena een dagtocht te maken naar Terschelling. De vaarduur naar Terschelling verschilt per dag, tijdstip en veerboot.


Prijzen overtocht Ameland naar Terschelling

Wil je weten wat de kosten zijn voor de boot van Ameland naar Terschelling? Op Robbenboot Ameland vind je alle tarieven. Een enkele reis of retour voor een volwassen ligt ongeveer tussen de € 25 en € 40. Kinderen tot en met 12 jaar zijn goedkoper. Bekijk de actuele prijzen op robbenboot.nl.


Vertrektijden dagje Ameland naar Terschelling

Wil je weten wanneer en hoe laat de afvaart naar Terschelling is vanaf Ameland In het hoogseizoen kun je een aantal keren met de boot van Ameland naar Terschelling, zowel ‘s ochtends als ‘s middags. Bij enkele afvaarten kun je ook slapen. Let er op dat tijdens weekenden, vakanties, evenementen en op feestdagen er andere afvaartijden gelden. Een compleet overzicht van afvaarten en eventuele aanpassingen bekijk je op robbenboot.nl.


Tickets kopen voor boot Ameland naar Terschelling

Wil je meer informatie of een plek reserveren op de boot? Kijk dan op de website van VVV Ameland. Daar vind je uitgebreide informatie over het wadhoppen van Ameland naar Terschelling en omgekeerd.