Tijden voor boot Ameland

De boot van en naar Ameland heeft veel vertrektijden. Gemiddeld is er elk uur wel een overtocht met de Wagenborg veerboot. Bij drukte en in de zomermaanden zijn er extra afvaarten. Op zon- en feestdagen is er een aangepaste dienstregeling. 


Vertrektijden vanaf Holwerd

Vanaf Holwerd vaart de veerboot op weekdagen van 6.00 t/m 18.30 uur. De vaartijd is 50 minuten. Er gaat ook een sneldienst die 2 keer zo snel is. Deze heeft andere vertrektijden.


Vertrektijden vanaf Ameland

Vanaf Ameland vaart de veerboot op weekdagen van 7.15 t/m 19.45 uur. De vaartijd is 50 minuten. Er gaat ook een sneldienst die 2 keer zo snel is. Deze heeft andere vertrektijden.


Afvaartijden zaterdag,  zondag en feestdagen

Op zaterdag vaart de boot:

  • vanaf Holwerd tussen 8.30 en 18.30 uur. Van april tot en met oktober begint de afvaart om 6.00 uur.
  • vanaf Ameland tussen 9.45 en 19.45 uur. Van april tot en met oktober begint de afvaart om 7.15 uur.

Op zon- en feestdagen vaart de boot:

  • vanaf Holwerd tussen 8.30 en 18.30 uur. 
  • vanaf Ameland tussen 9.45 en 19.45 uur.

Sneldienst boot naar Ameland

Er vaart ook een sneldienst tussen 6.15 uur en 18.45 uur van en naar Ameland. De snelboot kan maximaal 48 passagiers per overtocht van en naar Ameland vervoeren. Met een snelheid van 40 kilometer per uur, ben je in 20 minuten aan de overkant.


Extra afvaarten boot Ameland

Tijdens de zomerperiode, op feestdagen of bij drukte worden er soms extra afvaarten naar Ameland ingezet. Bekijk de actuele vertrektijden vanaf Holwerd of Ameland.


Wat kost boot Ameland?

Benieuwd naar de kosten voor de overtocht? Bekijk de tarieven en prijzen.


Adres Wagenborg boot Ameland

Rijd je met navigatie? Voer dan de volgende adressen in voor de Wagenborg veerhavens:


Meer informatie over de dienstregeling

Alle info over de vertrektijden, aangepaste dienstregeling, storingen en prijzen vind je op wpd.nl. Bekijk ook wat je allemaal op de veerhaven kunt doen als je op de boot naar Ameland staat te wachten. Wagenborg Plaza is dé plek waar je voor en na je reis terecht kunt voor een kop koffie, bloemen, mode & accessoires, sieraden, boeken en tijdschriften of het bekende drankje van Ameland.


Wagenborg op Twitter

De Wagenborg veerdienst gebruikt Twitter voor het doorgeven van actuele wachttijden en andere bijzonderheden. Volg de Wagenborg via @wpd_ameland. Heb je geen Twitter? Bekijk dan de live webcambeelden om te zien hoe druk het is bij de boot.