Op de veerhaven Holwerd voor boot Ameland

Het ultieme vakantiegevoel begint met de boot naar Ameland. Bij de veerhaven in Holwerd en Nes zijn genoeg faciliteiten. Aan boord kun je terecht voor een vers kopje koffie, broodje, soep of een kleine snack. Ook is er Wifi op de boot en lees je op de televisieschermen wat je allemaal kunt verwachten op het eiland.


Wagenborg Plaza

Wagenborg Plaza is dé plek waar je voor en na je reis terecht kunt voor een kop koffie, bloemen, mode & accessoires, sieraden, boeken en tijdschriften of het bekende drankje van Ameland. Ook kun je hier bijvoorbeeld je Wagenborgpas checken of geld opnemen. Wagenborg Plaza is te bezoeken in de terminal van Holwerd.


Openingstijden winkel

De winkel van Wagenborg Plaza is op de volgende dagen en tijden open:

  • Maandag 08.30 – 18.00 uur
  • Dinsdag   08.30 – 14.00 uur
  • Woensdag 08.30 – 18.00 uur
  • Donderdag 08.30 – 18.00 uur
  • Vrijdag 08.30 – 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag 08.30 – 14.00 uur

Nobeltje Experience Shop

In de terminal van Holwerd vind je ook de Nobeltje Experience Shop. Even wachten op de boot is hier helemaal niet erg. Kom gerust een Nobeltje proeven in de shop en bekijk de prachtige beelden van Ameland op de grote videomuur.


Expositie en uitzicht over de Waddenzee

De bovenverdieping van de terminal in Holwerd is een expositieruimte. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaar Jaap van Meeuwen. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de Waddenzee.


Ticketautomaat voor veerdienst

Je ticket voor de boot naar Ameland koop je eenvoudig via de ticketautomaat bij de terminal van Holwerd. Je kunt je ticket natuurlijk ook aan de balie in de terminal van Holwerd kopen of van tevoren online bestellen.


Saldochecker Wagenborgpas

Wil je weten hoeveel tegoed er nog op uw Wagenborgpas staat? Check je saldo bij de saldocheckers in terminal van Nes of Holwerd.

Betaalautomaat parkeerticket


Wil je niet in de rij staan voor één van de betaalautomaten op het parkeerterrein? Betaal dan alvast uw parkeerticket bij de betaalautomaat in de terminal in Nes.


Livebeelden overtocht Ameland

Benieuwd hoe de boot naar Ameland uitvaart? Of hoe druk het is in de haven? Neem een kijkje via de live camerabeelden.