Boot van Ameland naar Schiermonnikoog

Ben je op Ameland en wil je eilandhoppen naar Schiermonnikoog? Dat kan, maar wel alleen in het hoogseizoen (juli en augustus). De veerboot vaart vanaf de veerhaven in Nes richting het oosten Eerst kom je langs de Engelsmanplaat, een grote zandplaat tussen beide eilanden. Vervolgens vaar naar de veerhaven op Schiermonnikoog.

robbenboot ms ameland overtocht ameland schiermonnikoog

Overtocht maken van Ameland naar Schiermonnikoog

In de zomer (juli en augustus) zijn er een aantal afvaarten naar Schiermonnikoog. De overtocht wordt uitgevoerd met de Robbenboot m.s. Ameland. De reistijd is ongeveer 2,5 uur. Je kunt ook met de zeilklippers Willem Jacob en de Helena een dagje naar Schiermonnikoog toe. Die doet er ruim 5 uur over, soms met overnachting. De Robbenboot m.s. Ameland vertrekt vanaf de veerhaven Nes op Ameland, waar ook de boot vanaf Harlingen aankomt.

Dienstregeling boot Ameland – Schiermonnikoog

De afvaartijden van de Robbenboot m.s Ameland en de andere schepen verschillen per dag. Bekijk de actuele dienstregeling voor boot van Schiermonnikoog naar Schiermonnikoog.


Ticket voor boot van Ameland naar Schiermonnikoog kopen

Tickets zijn te koop bij VVV Ameland. Laat je daar goed informeren over het aanschaffen van een bootkaartje.


Kosten dagje overtocht Ameland richting Schiermonnikoog

De kosten voor een ticket voor de boot van Ameland naar Schiermonnikoog vind je op de website van VVV Ameland. De prijzen zijn als volgt:

Prijzen m.s. Ameland:

  • Enkele reis volwassene € 27,50
  • Retourreis volwassene € 35,-
  • Enkele reis kind (4 t/m 11 jaar) € 17,50
  • Retourreis kind (4 t/m 11 jaar) € 22,50
  • Fiets € 5,-
  • E-bike € 10,-
  • Fietskar € 10,-

Vertrektijden dagtocht naar Schiermonnikoog

De vertrektijden van de boot van Ameland naar Schiermonnikoog kun je nalezen bij de VVV Ameland. De veerdiensten gaan alleen in juli en augustus. De boot begint dagelijks vanaf Ameland. Dus de reis naar Schiermonnikoog naar Ameland is vaak in de ochtend, rond 8.00 of 8.30 uur. Alle actuele vertrektijden vind je op de website van VVV Ameland.

Laat je goed informeren door het VVV

De informatie op deze pagina is zorgvuldig samengesteld. Toch kan het zijn dat het niet helemaal duidelijk is. Onze tip is om je goed door het VVV Ameland en VVV Schiermonnikoog te laten adviseren. Zij kunnen je verder helpen om de overtocht van Schiermonnikoog naar Ameland te maken.