Strand van Ameland

Het strand van Ameland is maar liefst 27 kilometer lang. Ook is het enorm breed. Het strand is ook erg schoon. Het strand van Ameland wordt jaarlijks uitgeroepen tot het schoonste strand van Nederland en krijgt daarmee de Blauwe vlag milieuonderscheiding.

Ameland zon boot overtocht

Blauwe vlag milieuonderscheiding

Ameland ontvangt ieder jaar de internationale Blauwe Vlag milieuonderscheiding. Dat is het keurmerk voor het schoonste strand van Nederland. Het staat garant voor kwalitatief goed zwemwater en een goed schoongehouden strand. In 2019 ontving het strand zelfs voor de 20e keer de Blauwe Vlag.

In 2017 ontving Ameland de ‘Quality Coast Award’ voor de hoge kwaliteit van mens- en natuurvriendelijk toerisme. Het eiland is een groene en duurzame vakantiebestemming en is beoordeeld op maar liefst 100 verschillende punten. Het mooiste strand van Ameland ligt bij het dorpje Nes.


Strandtenten Ameland

Langs de Amelandse kust heb je verschillende strandtenten. Ontspan bij de 3 beste strandtenten van Ameland. Geniet van het lekkere eten, drinken en het prachtige uitzicht op het strand en de zee. De volgende strandtenten heb je op Ameland:

  • Strandpaviljoen ’t Strandhuys
  • Strandpaviljoen Sjoerd
  • Strandpaviljoen The Sunset

Honden op strand van Ameland

Het strand is natuurlijk de perfecte plek voor honden. En wat is er nu leuker dan een strandwandeling maken met je hond. Op de meeste stranden van Ameland mag je hond loslopen. Alleen op de bewaakte stranden mag dat niet. Tussen 15 juni tot 15 september tussen 10:00 tot 18:00 uur moet je hond dan aangelijnd zijn. Buiten deze periode zijn honden wel toegestaan op het strand van Ameland.

Tip! Check voordat je het strand opgaat met je hond, altijd het strandbord met de regels. Deze vind je bij elke toegang naar het strand.


Surfen op Ameland

Ameland is echt een surf paradijs. De golven op het strand zijn hoger dan op andere plaatsen in Nederland. Tijdens het surfen kun je ook zeehonden spotten. Verder kun je op het strand ook landzeilen, powerkiten, skimboarden, kitesurfen en kajakken.

Strand Ameland