Restaurants op Ameland

Restaurants op Ameland, liefhebbers van lekker eten en drinken zijn op Ameland op de juiste plek. De culinaire mogelijkheden variëren van makkelijk tot luxe en van een hamburger tot een 4-gangen menu. Op zoek naar een strandtent? Op Ameland zijn er 3 strandpaviljoens die het hele jaar door geopend zijn.

Restaurants in Buren


’t Koaikershuus

Dit restaurant ligt op een van de mooiste plekken op Ameland, namelijk naast de Nassaukooi. Het restaurant dankt haar naam aan de kooikerfamilies die daar eeuwenlang woonden. Tegenwoordig is het een gezellig restaurant met de stilte van de natuur en prachtig uitzicht op de eendenkooi en Kooikersdunen.


Neighbours Grill & Bites

Beste restaurants op Ameland

Neighbours Grill & Bites is stoer en robuust, maar ook eigentijds en vriendelijk. Voel je welkom in het warme interieur. Het restaurant maakt gebruik van eerlijke en kwaliteitsproducten van het eiland of uit de Waddenstreek. Hou je van lamsvlees? Probeer dan de Amelander van hun eigen lammeren. 


Eetcafé de Driesprong

Midden in Buren vind je Eetcafé de Driesprong. Voor een heerlijke lunch, gezellige borrel, koffie met huisgemaakt gebak of een uitgebreid diner is dit de ideale locatie. Op hun lunch- en dinerkaart vind je gerechten zoals Amelander meerval, mosterd van onze Amelander molens en het echte zilte Amelander lamsvlees. Een aanrader!


Restaurants in Nes


De Klimop

Voor lunch of diner kun je hier heerlijk terecht. Sfeervol gevestigd in een commandeurshuisje uit 1733 in Nes op Ameland. In de zomer zit je hier heerlijk op het terras met een mooi uitzicht op het gezellige centrum van Nes.


Frankie’s Rib & Steakhouse

Vleesliefhebber? In dit restaurant serveren ze uitsluitend de beste stukken vlees die speciaal door de chef-kok geselecteerd zijn bij de beste slagers in Friesland. Hun gerechten worden met zorg bereid op de grill. Voor de echte vleesliefhebbers hebben ze de Frankie’s Challenge; een steak van 750 gram.


Restaurant NesCafé

Dit restaurant is een unieke combinatie van een gezellig café en een sfeervol restaurant. Het is een prachtig historisch Amelands pand met een warme en persoonlijke sfeer. NesCafé ligt in het centrum van dit karakteristieke dorp met zijn vele leuke winkeltjes, terrasjes en historische panden erom heen.


Restaurants in Hollum


Cantina Dolores

Mexicaans restaurant-tapasbar-steakhouse Cantina Dolores is zoals het klinkt. Ongedwongen, zuidelijk, warm en gezellig. Met de kleurrijke inrichting en vrolijke muziek heb je meteen de vakantie stemming te pakken. De gerechten variëren van Mexicaanse fajitas tot Spaanse tapas tot een malse t-bone steak.


Bij Hen op Ameland

Bij Hen is een gezellig kipspecialiteiten restaurant. Gelegen aan de Westerlaan 9 staat dit karakteristieke restaurant met eigentijdse inrichting en knus terras. ’s Ochtends kun je hier heerlijk ontbijten met croissants, warme broodjes, brood van de bakker uit Hollum, verse jus d’ orange, Amelander yoghurt en een rijk assortiment aan beleg. In de middag kun je hier uitgebreid lunchen met onder andere een clubsandwich met kip, boerenbrood met pittige kip of bv een uitsmijter.


Pizzeria Il Vulcano

In een prachtig authentiek Amelander huisje, is de pizzeria Il Vulcano gevestigd. Hier kun je binnen of op het terras genieten van goedgevulde pizza’s, pasta’s, lasagne en lekkere salades. Ze hebben ook speciaal uitgekozen gerechten als je in iets anders dan pizza zin hebt.

Restaurants in Ballum


Eetcafé de Boerderij

Het nostalgische interieur met een knipoog geeft gasten die bij Eetcafé de Boerderij komen meteen een huiselijk gevoel. Dit restaurant heeft een zeer uitgebreide kaart voor diverse lunches en diners met keuze uit vlees, vis en vegetarisch. Daarnaast hebben ze ook 2 specialiteiten: de Proeverijtjes en tafel barbecue. Bij dit restaurant draait alles om proeven of delen van lokale, nationale en internationale minigerechtjes die je als voor-, tussen- en/of klein hoofdgerecht kunt bestellen.


Restaurant Nobel

In dit restaurant is het heerlijk lunchen of dineren. Zowel binnen als buiten op het (verwarmde) terras. Het restaurant is modern en de sfeer gemoedelijk. De menukaart wisselt per seizoen en het hele jaar door staan er mooie streekgerechten op de kaart. Ze schenken daar graag een goed glas wijn bij.