Fietsen op Ameland

Fietsen is een populair vervoersmiddel op Ameland. Ontdek de vele fietspaden die Ameland rijk is. De afstanden zijn niet lang, binnen een uur kun je van de ene kant naar de andere kant van het eiland fietsen. Je kunt op het eiland ook makkelijk een fiets huren, er zijn genoeg fietsverhuurders. Je vindt ze direct bij aankomst met de boot naar Ameland en in vrijwel alle dorpen. Bij veel fietsverhuurders op Ameland kun je een fiets online reserveren.

Fietsen op Ameland

Fietsverhuur op Ameland

Fietsen op Ameland kan natuurlijk met je eigen fiets, maar er zijn ook een groot aantal fietsverhuurders op Ameland. In de meeste Amelandse dorpen kun je een fiets huren. Er zijn gewone fietsen, elektrische fietsen en fietsen met kinderzitjes. Een echte aanrader is een tandemfiets. Gezellig met z’n 2-en door het Amelandse landschap. Op Ameland zijn ook meerdere oplaadpunten voor elektrische fietsen beschikbaar.

De meeste fietsverhuurders op Ameland bieden een gratis bagageservice aan. Wanneer je de fiets ophaalt, laat je je bagage gewoon achter. Deze wordt dan gratis naar je verblijf op Ameland gebracht. Er zijn ook kluisjes voor als je dezelfde dag weer met de boot terug naar Holwerd gaat. Veel fietsverhuurbedrijven bieden ook pechservice aan, mocht je onderweg een lekke band oplopen.


Fietsverhuurders op Ameland

Op Ameland zijn de volgende fietsverhuurders

Fietsverhuur Ameland Buren

  • Fietsverhuur Metz
  • Fietsverhuur Molenaar in Buren

Fietsverhuur Ameland Hollum

  • Aldok Tweewielers

Fietsverhuur Ameland Nes

  • Fietsverhuur Kiewiet
  • Fietsverhuur Nobel

Fietsverhuur bij boot

Wil je bij aankomst met de boot naar Ameland meteen een fiets huren? Bij de veerhaven in Nes zit Fietsverhuur Kiewiet. Het is altijd handig om een fiets vooraf te reserveren, met name in de zomer en tijdens vakanties.


Fietsroutes Ameland

Fietsend over Ameland kom je langs alle prachtige plekjes die er op het eiland zijn te vinden. Je kunt zelf een fietsroute over Ameland bedenken of een vooraf uitgezette route fietsen. Dit kan onder andere langs de Waddenzeedijk, door de bossen en duinen van Ameland en de gezellige dorpjes. Dit zijn de mooiste fietsroutes.

  1. Rondje langs alle dorpen. Deze fietsroute van ongeveer 40 kilometer lang. Je gaat alle dorpen van Ameland langs dus eigenlijk een grootte ronde over het hele eiland. Bekijk de tocht over het eiland of download de route.
  2. Door natuurgebied ’t Oerd. De fietsroute via natuurgebied ’t Oerd is ongeveer 12 kilometer lang. Kom heerlijk tot rust bij het uitzichtpunt Oerdblinkert en geniet van de prachtige omgeving. Bekijk een interactieve kaart van deze fietsroute.

Fietskaart Ameland nodig?

Fiets je graag met een fietskaart? Bij het VVV Ameland en ook bij een aantal fietsverhuurders, kun je een fietskaart kopen. Op deze kaart staan alle fietspaden aangegeven en kun je lezen wat er allemaal langs de fietspaden te zien en beleven is.


Wandelen op Ameland

Wist je dat je ook perfect kunt wandelen op Ameland? Bekijk de mooiste wandelroutes.