Kosten sneldienst Ameland 2023

De Wagenborg heeft ook een sneldienst: de m.s. Fostaborg. De overtocht met de snelle boot is ongeveer 20 minuten. De snelle boot rekent per enkele overtocht een toeslag van € 7,95 bovenop het gewone retourticket voor de normale veerdienst.


Enkele reis snelboot Ameland

Een ticket voor de overtocht met de sneldienst is altijd een enkele ticket voor de overtocht van en naar Ameland.


Overzicht kosten sneldienst Ameland 2023

Een ticket voor de overtocht met de snelle veerdienst is altijd voor een enkele reis. Dit ticket is alleen geldig in combinatie met een geldig vervoersbewijs voor de normale veerdienst. De tarieven voor een enkele reis met de snelle boot zijn:

Enkele reis voorKostenTarief zomer
(01/04 tm 30/09)
Volwassene€ 23,-. € 25,70
Kind 0 t/m 3 jaargratisgratis
Kind 4 t/m 11 jaar € 16,40 € 17,70

Ga je terug? Dan hoef je voor de normale boot niets bij te betalen. Ga je ook terug met de snelle boot? Dan betaal je alleen nog € 7,95 per persoon.


Meerrittenkaart Amelandse snelboot

Ga je vaker met de snelle boot naar Ameland? Dan is het voordelig om een meerrittenticket te kopen. Je hebt een 10 en 20-rittenkaart. Het meerrittenticket is niet persoonsgebonden. De tegoeden voor de sneldienst zijn meerdere keren per dag voor meerdere personen te gebruiken. De tarieven zijn:

Aantal enkele reizenToeslag
10-rittentegoed€ 71,55
20-rittentegoed € 127,20
Wagenborgpas€ 7,50  

De bovenstaande kosten komen bovenop de normale retourticketkosten die je verplicht bent te kopen.


Tickets sneldienst kopen

Reizigers moeten altijd online reserveren. Na boeking en betaling van het online ticket krijg je een QR-code, waarmee je aan boord kunt. Heb je een meerrittenticket en zit de boot vol?  Dan heb je helaas geen recht op een zitplaats en moet je wachten op de volgende boot. Of je neemt de watertaxi.


Aantal plaatsen sneldienst Ameland

De snelle boot kan 48 passagiers per overtocht van en naar Ameland vervoeren. Reizen over het Wad krijgt hiermee een nieuwe dimensie, want met een snelheid van maar liefst 40 kilometer per uur kunnen passagiers veilig en snel de overtocht maken.


Parkeren sneldienst Ameland

Je kunt niet met de auto op de snelboot Ameland. Parkeren in Holwerd kan op meerdere manieren.